FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Csemetekert – az erdők bölcsője

Segíts nekünk, hogy szép és hasznos erdőink legyenek! Hogy gyermekeink és unokáink is olyan fák között sétálhassanak, mint mi! Ültess fákat és erdőket! Ehhez kérd szakemberek segítségét, ők az erdészeti csemete termelők!

Erdészeti és Energetikai Szaporítóanyag Terméktanács (EESZT): mi vagyunk azok, akik a jövő erdőit neveljük a csemetekertekben!
Az EESZT új kisfilmje felhívja a figyelmet az erdőfelújítások, erdőtelepítések szaporítóanyagának, ültetési anyagának fontosságára.

forrás: EESZT

Élet a csemetekertben – A filmet az Erdészeti és Energetikai Szaporítóanyag Terméktanács (EESZT) megbízásából a SopronMédia készítette. Támogatta az Agrárminisztérium.

A Beck Antal Erdészeti Csemetekert évi 30 millió csemete nevelésével járul hozzá zöld környezetünk növeléséhez. A kert vezetői ezúttal az erdész szakma szeretetéről, nehézségeiről és kihívásairól meséltek.

A klímaváltozás napjaink meghatározó problémája és most van az a döntő pillanat, amikor még van időnk tenni valamit. A Beck Antal Erdészeti Csemetekert szakemberei jól tudják, hogy nem elég csak beszélni, cselekedni is kell környezetünkért. A csemetekertben 130 lombos fafajta található és évente közel 30 millió csemete bújik elő a föld alól.

Az erdők bolygónk egészségét biztosítják. A csemetekertek pedig az erdők bölcsői. Hogy mennyire van ez így, azt a fél évszázada működő Bajcsai Csemetekert szakemberei tanúsíthatják a legjobban. Őket látogattuk meg.

Lázár Tamás csemetekertjéről készült egy kis videó.

A csemetekert a fák óvodája, ahol a frissen kihajtott jövevényeket gondozzák. Számukra a legjobb körülményeket biztosítják – akár a tápanyagról, akár a vízellátásról legyen is szó.

A középfokú erdészeti szakképzést segítő, 12 kisfilmből álló online oktatási segédanyag ötödik része az erdészeti szaporítóanyagok megismerését segíti.

A középfokú erdészeti szakképzést segítő, 12 kisfilmből álló online oktatási segédanyag hatodik része a csemeték kezelésében és ültetésében nyújt segítséget.

Ön egy kertészeti témákkal foglalkozó YouTube csatornán jár, ahol Megyeri Szabolcs kertészmérnök előadásában ismerkedhet a hazai klímán alkalmazható, ültethető és Magyarországon sikerrel nevelhető növényekkel. Megyeri Szabolcs kertészként kiemelten fontosnak tartja, hogy a saját kertjébe megvásárolandó növényekről minden szükséges információt megismerhessen, és Megyeri Szabolcs kertészetéből történő rendelés után a növényeket megfelelő módon tudja nevelni.

2014. október 30-án, Sopronban tartott 20 éves jubileumi rendezvényt az Erdészeti és Energetikai Szaporítóanyag Terméktanács, amelyen mintegy 150 szakember vett részt az ország különböző pontjairól. A szervezet immáron két évtizede látja el rendkívül fontos érdekvédelmi munkáját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

ENSZ-EGB Erdészeti és Erdészeti Bizottság 80. ülése

Következő cikk

Erdei utakon Reviczky Gáborral - 162., 2023/03.



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések