FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Országos Erdőőrség indul

Az RMDSZ javaslatára Romániában létrehozták az Országos Erdőőrséget a Környezetvédelmi Őrség mintájára annak érdekében, hogy hatékonyabb fellépést tanúsítsanak az illegális fakitermelés visszaszorítására, valamint lehetővé tegyék az erdők folyamatos megfigyelését egy szakemberekből álló felügyelőség által – írja közleményében az RMDSZ.

„Célunk egy olyan rendszer létrehozása, amelynek elsődleges feladata egy egészséges erdőgazdálkodás megteremtése az országban. Az Országos Erdőőrség működési szabályzatáról ma döntött a kormány, így 30 napon belül hivatalosan is megkezdheti munkáját az intézmény, amely a környezetvédelmi minisztérium alárendeltségében fog működni” – mutatott rá Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter szerdán.

„Az Országos Erdőőrség a faanyag nyomon követhetőségének ellenőrzése mellett koordinálja a kilenc regionális erdőőrség tevékenységét, kockázatelemzéseket végez az országos erdő- és vadállományról, gyakorlatba ülteti a PNRR erdősítési kampányát, valamint kidolgozza és részt vesz a szakágazati jogszabályok megalkotásában, illetve a közúti büntetőrendszerekhez hasonlóan büntetőrendszert dolgoz ki az erdészeti szabálysértésekre” – fogalmazott a miniszter.

Az Országos Erdőőrség a Környezetvédelmi Őrség mintájára a központi közigazgatási intézmény hatáskörébe tartozik, jogi személyiséggel rendelkező szakintézmény. Kilenc regionális erdőőrséget fog át, amelyek külön jogi személyiséggel rendelkeznek, de az Országos Erdőőrség alárendeltségébe tartoznak.

forrás: RMDSZ

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Cél a környezettudatos élet

Következő cikk

Világunk zöldítése - WEF 2023



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések