FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Egger forgácslapgyárat vesz

Az Egger Group folytatja növekedési pályáját, és megvásárolja a Markt Bibartban (DE) található üzemet. A Rauch forgácslapgyár megvásárlásával az Egger saját erőből folytatja növekedési stratégiáját.

Az eladást követően a Rauch-csoport teljes mértékben bútorgyárainak további fejlesztésére összpontosít, hogy tovább növelje erős piaci pozícióját. A Würzburg melletti Markt Bibartban található forgácslapgyár eddig is a Rauch csoporthoz, egy nagy hagyományokkal rendelkező családi vállalkozáshoz tartozott. A vállalat már több mint 125 éve gyárt és forgalmaz kiváló minőségű gardrób- és hálószobai szekrénysorozatokat. A Rauch 1958-ban vette át a forgácslapgyárat, és ettől kezdve képes volt saját forgácslapot gyártani a bútorgyártáshoz. A forgácslapgyár ma már nem csak a Rauch Möbelwerke, hanem más hazai és nemzetközi bútor- és ajtóvásárlóknak is szállít.

“Mivel az elmúlt években folyamatosan nőtt a harmadik félnek történő szállítások aránya és ezáltal a termékválaszték is, fokozatosan elszakadtunk az eredeti üzleti elképzeléstől. Ahhoz, hogy a forgácslapok piacán hosszú távon versenyképesek maradhassunk, magas bővítési beruházásokra van szükség. Az Egger csoportnak megvan az ereje ahhoz, hogy kihasználja a Markt Bibart telephelyben rejlő lehetőségeket, és a Rauch mostantól teljes mértékben a bútorgyárak további fejlesztésére összpontosíthat” – mondta Rainer Hribar, a Rauch csoport vezérigazgatója.

A kartelljogi jóváhagyás megadása esetén a Markt Bibartban található forgácslapgyár lesz a globálisan működő Egger Group 22. gyártási telephelye. A felek megállapodtak abban, hogy a vételárat és a tranzakció további részleteit nem hozzák nyilvánosságra. A Rauch-csoport bútorgyárait nem érinti a felvásárlás.

A Markt Bibartban található üzemben évente 650 000 m3 nyers forgácslapot gyártanak. A Rauch Möbelwerke ellátása hosszú távon az Egger csoport általi átvétel után is folytatódik. A faalapú anyagok specialistája emellett nagy lehetőségeket lát a németországi üzleti modell kiterjesztésére a fix méretű vevőkre.

Az Egger célja a telephely gyors integrálása a csoportba a folyamatok és rendszerek tekintetében. Ezen túlmenően a faalapú anyagok gyártója már vizsgálja a telephelyen a kezdeti beruházási projekteket. A vállalat számít a helyi munkaerő tapasztalatára. A faalapú anyagokat gyártó vállalat a záráskor átveszi a Rauch forgácslapgyár mind a 195 alkalmazottját. “Alig várjuk, hogy globális vállalati családunk részeként üdvözölhessük új, képzett és elkötelezett kollégáinkat. Meggyőződésünk, hogy együtt hosszú távon sikeresen fogjuk fejleszteni a Markt Bibart gyárat” – mondta Thomas Leissing.

szerk/ford: Tóth János, forrás: HolzForum

Előző cikk

SEFAG Zrt. FSC® erdőgazdálkodási auditja

Következő cikk

CEI-Bois - litván csatlakozás



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések