FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Fásítható, erdősíthető területek keresése

Négy éve, amióta 10 millió Fa közössége létezik, minden évben többet és többet ültettünk.  Közben persze túléltünk egy borzasztó aszályos nyarat; meg idén, egy alapvetően csapadékdús esőset. Az előttünk álló ültetési szezonra 2 MILLIÓ FÁNAK keresünk helyet!

Négy éve, amióta 10 millió Fa közössége létezik, minden évben többet és többet ültettünk.  Közben persze túléltünk egy borzasztó aszályos nyarat; meg idén, egy alapvetően csapadékdús esőset.

Vagyis értjük, tudjuk, hogy a klímaválság jelen van, te is érezheted: a szélsőségek egyre gyakoribbak, elértük a kritikus másfél fokot is. Fogalmunk sincs mi vár pontosan az emberiségre.  Egyet azonban tudunk: ültetnünk muszáj. Mert ültetni minden körülmények között érdemes.  

Az előttünk álló ültetési szezonra 2 MILLIÓ FÁNAK keresünk helyet!  

Az évek során már belejöttünk: tudunk jól ültetni, és jól éltetni is, hiszen ezen az égövön még évekig óvnunk, gondoznunk kell csemetéinket. Tudunk jól ültetni tehát, és most már muszáj sokat is ültetnünk.  

A faültetéshez pár nélkülözhetetlen összetevőre szükség van 
1.) ültető emberekre
2.) facsemetékre, a facsemetékhez hozzáférés miatt legtöbbször 
3.) pénzre, de mindenek felett 
4.) földterületre!  

Mekkora helyen fér el 2 millió fa?

Ökölszabályként elfogadhatjuk, hogy 250 hektár elegendő. Nem kevés – de nem is beláthatatlan.

Helyet, helyszíneket, lehetőségeket keresünk tehát, ahová fákat ültethetünk!

Tudjuk, kicsi az esély arra, hogy egyben 250 hektár lehetőséghez jutunk, de már 2-3-4 hektár is jelentős előrelépés! Nekünk a 10 millió Fában legelső sorban van kedvünk az ültetéshez.

Van megfelelő szakértelmünk is, lebonyolítási gyakorlatunk és hozzáértésünk, tudunk szerezni kellő számban facsemetét. Erősen dolgozunk, hogy amikor szükséges, a pénzeszközök is rendelkezésre álljanak, de földünk, területünk, nincs. Alapítvány lévén, nem is lehet és nem is célunk a birtoklás.

Ha tudsz erdősíthető földterületről vagy van saját nagyobb területed, ahol szívesen vendégül látnál egy erdőt, jelezd felénk a 10milliofa@10milliofa.hu  e-mail címen!

A hely a tiéd – minden mást mi biztosítunk!
ELŐTTE – UTÁNA

A képen Hikmet Kaya, török erdőmérnök látható, kezében a háta mögött látható terület fényképével.

Csakhogy a csupasz észak-törökországi táj fotója 1978-ban készült.

A kopár vidék helyén ma már, az ő és csapata 30 millió csemetés ültetési munkája eredményeként, hatalmas dús erdő terül el. 
LEGYEN ÉLHETŐBB A HOLNAP – BESZÁLLOK AZ ÜLTETÉSEKBE
Nincs földterületed, de szívesen segítenél? További lehetőségek:
FaMentő Autó
A FaMentő Autó a hőségben locsol, a vihar után kármentesít… ott segít, ahol leginkább kell! Szállj be te is Magyarország első elektromos FaMentő Autójába. Ha most megtolod, hamarabb elindul!
MEGTOLOM! >>>
10 MILLIÓ FA ALAPÍTVÁNY
Rátok bízom a felhasználást! Tegyétek oda, ahol most a legnagyobb szükség van rá!
UTALOK! >>>
Köszönjük, hogy velünk tartasz!  
Bojár Iván András – alapító
Előző cikk

Természetvédelem az erdészetben – német módra

Következő cikk

Mi a helyzet a hazai faiparban?



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések