FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Lombos faanyagok – új német kiadvány

A Megújuló Erőforrások Ügynöksége (Fachagentur Nachwachsende Rohstoffe e.V. – FNR) gondozásában jelent meg a Németországban őshonos, legismertebb 12 lombos fafajt röviden bemutató 60 oldalas kiadvány. A fafajok között az akác is helyet kapott.

A lombosfa a jövő nyersanyaga: fenntartható és megújuló, éghajlatvédő és újrahasznosítható. Legyen szó a velencei csatornák oszlopairól, boroshordókról vagy dobverőkről, a faépítésben vagy a bútor- és cellulózgyártásban – lombosfa nélkül nem megy. A fenntartható erdőgazdálkodásból származó lombosfa nem csak sokoldalúan felhasználható. A lombosfából készült termékek megkötik a szenet, és így hozzájárulnak a környezetbe jutó CO2 mennyiségének csökkentéséhez – ez lényeges hozzájárulás az éghajlatvédelemhez.

A 60 oldalas, praktikus A6-os zseb formátumú kiadvány 12 válogatott lombos fafajt emel ki – a juhartól a dióig -, és bemutatja, hol és hogyan játszott a lombosfa évszázadok óta fontos szerepet, ma és a jövőben. Benne van a trójai faló, a Szűz Mária-szobor és a ruhakapocs, de az e-bike, az apró házak vagy a kronométer is.

szerk/ford: Tóth János, forrás: FNR

Előző cikk

Klímához igazodó erdőgazdálkodás német támogatása

Következő cikk

SOE EMK állásbörzeStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Gyászhír – Végvári Jenő [70]

Elhunyt Végvári Jenő, okleveles erdőmérnök, az Országos Erdészeti Egyesület tagja. Édesapánk 1977-ben végzett a Soproni Erdészeti és Faipari…
Tovább

Csalók lepték el a tűzifapiacot

Az energiaválság fennállása óta érezhetően megemelkedett a hiszékeny vásárlók átverésével próbálkozó csalók aránya. A hatóság szerint a trükkös…
Total
0
Share