FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Lombos faanyagok – új német kiadvány

A Megújuló Erőforrások Ügynöksége (Fachagentur Nachwachsende Rohstoffe e.V. – FNR) gondozásában jelent meg a Németországban őshonos, legismertebb 12 lombos fafajt röviden bemutató 60 oldalas kiadvány. A fafajok között az akác is helyet kapott.

A lombosfa a jövő nyersanyaga: fenntartható és megújuló, éghajlatvédő és újrahasznosítható. Legyen szó a velencei csatornák oszlopairól, boroshordókról vagy dobverőkről, a faépítésben vagy a bútor- és cellulózgyártásban – lombosfa nélkül nem megy. A fenntartható erdőgazdálkodásból származó lombosfa nem csak sokoldalúan felhasználható. A lombosfából készült termékek megkötik a szenet, és így hozzájárulnak a környezetbe jutó CO2 mennyiségének csökkentéséhez – ez lényeges hozzájárulás az éghajlatvédelemhez.

A 60 oldalas, praktikus A6-os zseb formátumú kiadvány 12 válogatott lombos fafajt emel ki – a juhartól a dióig -, és bemutatja, hol és hogyan játszott a lombosfa évszázadok óta fontos szerepet, ma és a jövőben. Benne van a trójai faló, a Szűz Mária-szobor és a ruhakapocs, de az e-bike, az apró házak vagy a kronométer is.

szerk/ford: Tóth János, forrás: FNR

Előző cikk

Klímához igazodó erdőgazdálkodás német támogatása

Következő cikk

SOE EMK állásbörze



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…