FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Henkel befektetés a lombosfa feldolgozó iparba

A Henkel Adhesive Technologies megerősíti a faépítési megoldások terén szerzett szakértelmét a melbourne-i (Ausztrália) székhelyű 3RT start-up vállalatba történő befektetéssel. A vállalat partnereivel együtt robotizált eljárást fejlesztett ki az erdei és ültetvényi hulladékok kiváló minőségű és egyedi keményfa termékekké történő átalakítására. Ezzel a beruházással a Henkel célja, hogy tovább bővítse faalkatrész-üzletágát, és előmozdítsa a fenntartható, előremutató technológiák bevezetését.

A befektetés a Henkel Tech Ventures révén valósul meg. “Vállalkozási tevékenységünk részeként olyan újszerű és méretezhető technológiákat keresünk, amelyek kiegészítik a ragasztók, tömítőanyagok és funkcionális bevonatok terén meglévő portfóliónkat” – magyarázza Paolo Bavaj, a Henkel Adhesive Technologies vállalati kockázatvállalásért felelős vezetője. “A 3RT képességeinek a Henkel egyedülálló szakértelmével való egyesítésével tovább bővíthetjük a faalkatrész-alkalmazások piacát.” ”

A Henkel a fa alkatrészek ragasztási megoldásainak vezető globális szállítója. Engineered Wood üzletágán keresztül a vállalat a Loctite márkanév alatt olyan szerkezeti ragasztókat kínál, amelyek lehetővé teszik a tömörfa termékek gyártását fagerendák, gerendák, falak és padlók esetében.

szerk: Tóth János, forrás: HolzForum

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Egger - jelentős növekedés

Következő cikk

Ismét látogatható a Kereki vár



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Faminta adomány a SOE FMKK-nak

Különleges, hazánkban ritkán látható famintákat adományozott a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karnak prof. dr. Sitkei György akadémikus. Sitkei…