FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

FA – a nettó nulla szénkibocsátású gazdaság kulcsa

A CEI-Bois Európai Faipari Szövetség a 2022-es évzáró közgyűlését online formában tartotta. A CEI-Bois elnöke, Sampsa Auvinen elmondta: “A fa és a fából készült termékek fokozott felhasználása kulcsszerepet játszik a nettó nullgazdaságra való globális átállás megvalósításában, mivel a világ számára olyan éghajlatbarát termékeket biztosít, amelyek támogatják a körkörös biogazdaságot.

Sampsa Auvinen

Az elkövetkező hónapokban fokozni fogjuk erőfeszítéseinket annak érdekében, hogy az európai politika a fát és a faalapú termékeket stratégiai anyagként ismerje el Európában, mivel kulcsszerepet játszanak a Green Deal céljainak elérésében, miközben biztosítják a foglalkoztatást Európában. A CEI-Bois ezért olyan szén-dioxid-tanúsítási rendszer mellett száll síkra, amely méri és díjazza a CO2 fatermékekben való tárolását, és befektetési lehetőségeket teremt.”

Új vezetőség megválasztása

A CEI-Bois közgyűlése a CEI-Bois igazgatótanácsának új összetételéről is szavazott. A 2023-2024-es igazgatóságra a közgyűlés újraválasztotta: Sampsa Auvinen, elnök; Filip De Jaeger (Fedustria); Ana Dijan (Horvát Faipari Klaszter); Keith Fryer (Fort Merchanting); a Timber Development UK nevében Rob van Hoesel (PKF pallets) a FEFPEB nevében Denny Ohnesorge (Hauptverband der deutschen Holzindustrie) A 2023-2024-es igazgatótanácsba a közgyűlés megválasztotta továbbá Antti Koulumies-t (UPM) a FWIF és az FFIF (Finnország) nevében Mathias Fridholm-ot (igazgató, Swedish Wood) az SFIF és a TMF (Svédország) nevében Michael Pfeifer-t (Pfeifer Holz) az osztrák szövetség nevében.

A közgyűlés arra is alkalmat adott, hogy a tagok számba vegyék az EU által társfinanszírozott RESILIENTWOOD – 101051974 projekt végrehajtásának helyzetét, és megvitassák, hogy a CEI-Bois milyen lehetőségeket és lehetséges intézkedéseket tehet 2023-ban a készségek európai éve keretében, hogy előmozdítsa az ágazat készségeit és javítsa a faipar megítélését.

Végül, ezen az ülésen a CEI-Bois bemutatta az Advocacy Reportot, amely átfogó áttekintést nyújt a 2021 novembere és 2022 novembere között végzett tevékenységeiről és a CEI-Bois 2023-as munkaprogramjáról.

szerk/ford: Tóth János, forrás: CEI-Bois 11-23

Előző cikk

Fa Háza - Haus des Holzes

Következő cikk

VárosFa Program - Mohács



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések