FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Fa Háza – Haus des Holzes

A faipar új, szövetségeken átívelő központot indított: Az újonnan felújított “Haus des Holzes” a Chausseestraße 99-ben található Berlin kormányzati negyedében. A Német Faipari Tanács (DHWR) és a Német Faipari Szövetség (HDH) november 24-én tartott közgyűlésén Berlin-Mitte-ben ünnepélyesen megnyitották a közös érdekképviseletet.

A “Networking starts here” mottóval a Fa Háza összegyűjti a tudást, szinergiákat talál, és elősegíti a hét alapító szervezetek közötti együttműködést. Ezek a DHWR és a HDH, az Arbeitsgemeinschaft Rohholz (AGR), a Bundesverband Deutscher Fertigbau (BDF), a Deutsche Holzfertigbau-Verband (DHV), a Deutsche Säge- und Holzindustrie (DSH) és a Verband der Deutschen Möbelindustrie (VDM). A “Haus des Holzes – Gesellschaft zur Förderung der Holzwirtschaft GmbH” ügyvezető igazgatói Lars Schmidt (DeSH) és Jan Kurth (VDM).

A FA Háza a Chausseestraße 99. szám alatti épületegyüttes két szintjén helyezkedik el. A bútorzathoz és a belső berendezéshez a faipari anyagok széles skáláját – és mindenekelőtt különböző fafajokat – használtak fel, az áram pedig megújuló forrásokból származik. A földszinten található a Woodlab I, a három tárgyalóterem közül a legnagyobb. Az első emeleten egy nagy, nyitott térben kialakított terület várja az érdeklődőket íróasztalos és ablakos munkahelyekkel, négy privát térben elhelyezett íróasztalos boxokkal, valamint a Woodlabs II és III laborokkal.

szerk/ford: Tóth János, forrás: HolzForum

1 megjegyzés

Hozzászólások lezárva.

Előző cikk

Meglódultak a felszámolási eljárások

Következő cikk

FA - a nettó nulla szénkibocsátású gazdaság kulcsa



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések