FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Egger Group – töretlen bővülés

A tiroli St. Johannban (AT) székhellyel rendelkező Egger csoport 2,26 milliárd eurós konszolidált árbevétellel (+14,0 százalék az előző évhez képest) zárta a 2022/2023-as pénzügyi év első félévét (fordulónap: 2022. október 31.).

Ez a forgalomnövekedés elsősorban a nyersanyag-, energia- és logisztikai költségek erőteljes emelkedésének köszönhető, ami magasabb eladási árakat eredményezett.

A számos bizonytalanság és válság, valamint ezek hatása az energia- és nyersanyagpiacokra, továbbá a masszív infláció és az ezzel járó vásárlóerő-veszteség a kereslet érezhető csökkenését okozta.

A gazdasági év második felére vonatkozó kilátások ezért visszafogottak.

Folyamatos beruházás az üzemekbe

Az EGGER stratégiájának mindig is része volt a csoport folyamatos fejlesztése. A meglévő üzemekbe folyamatos beruházásokat hajtunk végre, hogy azok a technológia élvonalában maradjanak. Az év első felében a beruházások 229,7 millió eurót tettek ki (141,1 millió euró az előző év azonos időszakában). Ez a beruházás elsősorban a visszafelé történő integrációra, a termelés fenntarthatósági teljesítményének növelésére, valamint a belső anyagáramlás optimalizálására és a raktározás hatékonyságának növelésére irányuló projektekre irányult.

Növekedés az olaszországi akvizíciónak köszönhetően

A világszerte mintegy 10.900 alkalmazottal együtt az EGGER a jövőben is tovább fog növekedni és még több terméket fog fából készíteni. Ezen az úton egy újabb fontos lépés már megtörtént a közelmúltban: Az EGGER Csoport 2022. december 15-én megvásárolta a faalapú anyagokat (natúr és laminált forgácslap) gyártó olasz SAIB vállalat részvényeinek 60%-át. A Piacenza melletti Caorsóban található SAIB 60 éve Olaszország egyik vezető faalapú anyaggyártója, amely nagy hangsúlyt fektet a formatervezésre és a fenntarthatóságra. Ezzel az akvizícióval az EGGER megerősíti a további növekedésre irányuló stratégiáját a hazai piacon, Európában.

szerk/ford: Tóth János, forrás: Egger

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Padlóalátét farostból

Következő cikk

Minőségi Rétegeltlemez Kezdeményezés



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

HOMAG okos élzárás

A HOMAG új, okos élzárási technológiáját üdvözlik a bútorgyártók. A kézművesség iránti megbecsülés egyre inkább növekszik, ami olyan…