FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Mercer első nagy CLT projektje

A Mercer International bejelentette, hogy aláírta első jelentős tömörfa-projektre vonatkozó szerződését egy nagy fogyasztási cikkeket forgalmazó kiskereskedővel. A projekt, amely CLT paneleket, ragasztott gerendákat (glulam) és csatlakozóelemeket tartalmaz, 2023 folyamán ez a megállapodás várhatóan a Mercer spokane-i üzemében egy műszak négy hónapnyi kapacitását fogja lekötni.

Juan Carlos Bueno, a Mercer elnök-vezérigazgatója kijelentette: “Nagy örömünkre szolgál, hogy megkötöttük első jelentős CLT szállítói szerződésünket. Ügyfelünk a tömör szerkezeti faanyagot a megjelenés, a szerkezeti integritás, a tűzállóság, az építési hatékonyság és az alacsony szén-dioxid-kibocsátás miatt választotta, amelyet csak a tömör faszerkezet képes nyújtani.

“Arra számítunk, hogy ez az első a további nagy projektek közül, ahogy a Mercer innovatív termékcsaládja és szolgáltatásai egyre elismertebbé válnak a rohamosan növekvő, tömörfát használó faépítési piacon.”

A Mercer International egy globális faipari termékeket gyártó vállalat, amely Németországban, az Egyesült Államokban és Kanadában működik, és éves termelési kapacitása:

  • 2,3 millió tonna cellulóz,
  • 960 millió köbláb (1000 köbláb => kb. 2,36 köbméter, vagyis kb.évi 2,27 millió köbméter) fűrészáru,
  • 140 ezer köbméter CLT, glulam;
  • 17 millió darab raklap és
  • 150 000 tonna fapellet.

szerk/ford: Tóth János, forrás: MercerInternational

Előző cikk

Lakberendező mesterséges intelligencia

Következő cikk

IKEA bio-bázisú ragasztóra vált



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések