FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

STIHL intelligens fülvédője

A fakitermelők, erdészeti vállalkozások számára is több újdonsággal jelentkezik a közeljövőben a STIHL. Az egyik ilyen az ADVANCE ProCOM névre hallgató intelligens fülvédő, ami egyértelműen mérföldkőnek számít az egyéni védőfelszerelések világában. Az ugyanis nemcsak a dolgozók testi épségének megóvásában segít, de az ágazat digitalizációját is fejleszti.

Az ADVANCE ProCOM intelligens fülvédő lehetővé teszi akár 16 headset közvetlen összekapcsolását még zajos környezetben is, miközben a készülékek közötti távolság akár 600 méter is lehet. A kommunikációs rendszer Bluetooth-on keresztül csatlakozik a telefonhoz, és beépített FM rádióval is rendelkezik. Ami azonban az egyik legérdekesebb funkciója, hogy hangalapú szövegbevitelre is képes. A terepen, tehát munka közben naplózhatók az adatok.

A hanggal történő adatrögzítés egyértelműen az erdőgazdálkodás egyik fontos innovációja, amely már kézzel is fogható. Pontosabban éppen az a lényeg, hogy nincs szükség kézre, azzal adminisztrálás közben is biztonsággal üzemeltethető például a motorfűrész.

A rendszerhez tartozó hangasszisztens segítségével pedig telefonhívás is kezdeményezhető úgy, hogy a gépet le sem kell állítani.

A fülvédő elsődleges funkciója persze így is a hallásvédelem, amiben magas szigetelési értékével (legalább SNR 31 dB) az ADVANCE ProCOM kiemelkedőt nyújt. A hallásvédő kapszulák a háttérzajok intelligens csillapítását is elvégzik.

További információkért látogasson el a STIHL szakkereskedésekbe, vagy tájékozódjon a www.stihl.hu és a www.stihlnemzedekek.hu weboldalakon.

(x) Andreas Stihl Kft.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Erdőtelepítési pályázat 2022. végéig

Következő cikk

Új vezető a bútorlánc élénStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések