FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

VárosFa program – Eger

Eger is részesült abból a több ezer sorfából, melynek ültetését a MOL-Új Európa Alapítvány támogatja, együttműködésben az Agrárminisztériummal (AM), a Megyei Jogú Városok Szövetségével és az OEE-vel közösen.

Az országfásítási program részeként az Agrárminisztérium a megyei jogú városok részére is fásítási programot hirdetett, amelynek Eger is részesévé vált – számolt be az EgerInfo portál az önkormányzat közlése nyomán.

Fotó: EgerInfo

A programot 2022-től a MOL Új Európa Alapítvány szervezi és bonyolítja le. A “VárosFa Program” nevű projekt március elsejével indult, egy tavaszi mintafásítással, és a tervek szerint 2026-ig valósul meg. Ennek keretében 16 féle fafaj facsemetéit osztják ki, melyekre pályázat keretében jelentkezhetnek az önkormányzatok.

Eger az önkormányzat tájékoztatása szerint a tavaszi mintafásítás keretében 20 facsemetét kapott (ezek közül 10 közönséges nyírfa, 3 amerikai hárs, 7 pedig puszta szil).

A program facsemetéket, fánként 3 darab karót, kötözőt, törzsvédőt és mulcsot biztosít. A fák elültetését, a teljes utógondozást és fenntartást az önkormányzatoknak szükséges elvégezniük. A telepített faállomány tekintetében a telepítést követően szükséges ápolási, gondozási, pótlási feladatokat az önkormányzatok 7 évig kötelesek végezni.

Fotó: EgerInfo

Egerben a faültetési feladatokat a Városgondozás Eger Kft. végzi, a program keretében kapott csemetéket már február 21-én a telephelyükre szállították.Ezt követően a Városgondozás előkészítette a fák helyét.

Az ültetésre március 8-án, 9 órától került sor a Liliom utcában, a Töviskes téri körforgalom és a Lidl körforgalom közötti területen.

liliom-utca
Kép forrása: egerinfo.com / Google Maps

Az ültetésen az Országos Erdészeti Egyesület tagja is részt fognak venni, de a későbbiekben is folyamatosan együttműködésre lehet számítani a program során.

forrás: EgriÜgyek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Tűz pusztított Sármellék mellett

Következő cikk

VárosFa program - SzegedStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Gyászhír – Szélessy György [78]

Szomorúan értesítjük olvasóinkat, hogy Szélessy György, az Életfa Emlékplakett Bronz fokozatával kitüntetett erdésztechnikus, az FM Erdőrendezési Szolgálat egykori…
Tovább

Gyászhír – Kenyeres Pál [80]

Mély fájdalommal értesítjük olvasóinkat, hogy Kenyeres Pál faipari gépészmérnök, erdésztechnikus, a hazai falemezipar és fakereskedelem jó ismert személyisége,…