FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Kína – faáruk vámcsökkentése

A kínai pénzügyminisztérium tájékoztatása szerint az Államtanács Vámtarifa Bizottsága bejelentette, hogy 2023. január 1-jei hatállyal csökkentik egyes áruk, köztük a fa- és papírtermékek import- és exportvámját.

Ennek célja, hogy felgyorsítsa a magas színvonalú építőipar fejlődését Kínában, és elősegítse a hazai és a nemzetközi piacok közötti cserét az építőipar tekintetében.

Kína 1020 árucikk esetében a legnagyobb kedvezményes adómértéknél alacsonyabb ideiglenes importadó-kulcsot fog bevezetni. Megemlítették, hogy egyes áruk, például a fa- és papírtermékek importvámját csökkenteni fogják.

Jelenleg Kína a faanyagok és fatermékek egyik legnagyobb globális importőre. Mint ömlesztett árucikk, a fa árának változását különböző tényezők befolyásolják, mint például a vámok, a szállítási árak és az ingatlanpiac.

Miután a bizonyos faanyagokra vonatkozó importvámok csökkentésére irányuló új politika hivatalosan is megvalósul, a fa ára stabilizálódhat.

szerk/ford: Tóth János, forrás: GlobalWood

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Fűrészáru-piaci előrejelzés 2023-ra

Következő cikk

Faanyag újrahasznosító céget vett az EGGERStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések