FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Egger beruházása Lexingtonban

Az Egger Wood Products, amely fa alapú lemezek és lapok világszerte ismert gyártójának számít, nemrégiben jelentette be a terjeszkedési tervét 50 millió USD értékben.

Az EGGER legújabb, Lexingtonban (Észak-Karolina, USA) található létesítménye a vállalat első gyártóüzeme Észak-Amerikában és a 20. a világon. A háromfázisú projekt fejlesztése és építése 2018-ban kezdődött. Az első fázis, egy korszerű, laminálási kapacitással rendelkező forgácslapgyártó üzem, 2020 szeptemberében a termelés beindításával kulcsfontosságú mérföldkőhöz érkezett.

Ez a befektetés a lexingtoni laminált padlóburkolat gyártó üzem bővítésére szolgál, amellyel a termelési egység 40 új munkahellyel bővül. 50 millió USD befektetésével újrahasznosító központ jön létre, és más gyártósort is üzembe helyeznek.

Az Egger említést tett arról, hogy a bővítési tervében 30 millió USD értékű újrahasznosító központ és 20 millió USD összegű harmadik üzemi gyártósor szerepel, amely létesítmények 2022 végén állnak üzembe.

„Ezzel a bővítéssel harmadik és negyedik lamináló gyártósort létesítünk, amit a piaci igény indokol” – így vélekedik közleményében Carsten Ritterbach, a gyár kereskedelmi igazgatója. A családi vállalkozást 1961-ben alapították és kereken 10.400 dolgozót foglalkoztat. Szerte a világon 20 üzeme van, és széleskörű termékskálát gyárt fa alapú lapból és lemezből (faforgács lap, OSB, MDF), valamint tömör fából. A 2020/21-es üzleti évben a vállalat 3,08 milliárd EUR forgalmat ért el. A vállalat bútoriparban, faépítészetben és padlóburkolatban van jelen a piacon, de éppúgy a „csináld magad” termékek terén is. Az Egger teljes körű szolgáltatást nyújt bútoriparban és belsőépítészetben, faépítésben, továbbá faburkolat gyártásban, mint laminált lap, parafa és speciális burkolatféleség.

szerk: Tóth János, forrás: Wood&Panel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Kompakt lemezek megmunkálása

Következő cikk

Fűrészüzemi beruházás Iggesundban



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések