FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Egészségipari bútorok gyártóbázisának fejlesztése

A koronavírusos betegek gyógyításában használható egészségipari termékek, például intenzív ágyak és infúziós állványok előállítása érdekében európai uniós és hazai támogatással bővítette fémüzemi kapacitását Tamásiban a székesfehérvári székhelyű Garzon Bútor Zrt. – közölte a cég az MTI-vel.

A társaság a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 495 millió forintos támogatásával fejlesztett, aminek célja a koronavírus-járvány szempontjából releváns egészségipari termékek előállítása volt – írták.

A tamási telephelyre CNC gérvágó berendezést, nagy teljesítményű csőlézerrendszert, nibbelő- és stancológépet, CNC élhajlítót és csőhajlító gépet vásároltak. Az új eszközökkel olyan egészségügy berendezéseket – intenzív ágyat, izolációs rátétet, lélegeztetőgép- és infúziótartó állványt – gyártanak majd, amelyek a koronavírusos betegek gyógyításában használhatók, és amelyekből jelenleg többnyire importra szorulnak az egészségügyi intézmények.

Nagy Alajos, a cég tulajdonosa az MTI-nek elmondta, több hazai kórházba szállítottak már bútorokat, a kapacitásbővítés után intenzív ágyakat is tudnak szállítani egészségügyi intézményeknek.

A fejlesztéstől azt várják, hogy jövőre 0,5-1 milliárd forinttal nő a cég nettó árbevétele; tízzel nő a tamási üzem létszáma, a székesfehérvári bútorüzemben és Tamásiban 130-an dolgoznak majd.    

Garzon Bútor székesfehérvári gyártóüzeme

A Garzon Bútor 2020-ban 50 millió forintos adózott eredmény mellett 2,195 milliárd forint nettó árbevételt ért el, az idei várható árbevétel 2,2-2,3 milliárd forint lesz – közölte a tulajdonos.

forrás: MTI, Garzon Bútor Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

89%-os a Mol épülő poliol gyára

Következő cikk

Limitált DRK 10millióFa pólók



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések