FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Faipari technikum megújult tanműhelye

Elindult az Apáczai ösztöndíjprogram a szakképzésben jól tanuló, hátrányos helyzetű diákok támogatására 3 milliárd forint keretösszeggel – jelentette be (még március végén) Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért felelős helyettes államtitkára a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum (BKSZC) Kaesz Gyula Faipari Technikum és Szakképző Iskolában.

Március végén az intézményben zajlott az EuroSkills 2023 bútorasztalos előválogató verseny, ahol ünnepélyesen átadták az iskola új tanműhelyét és tanteremét is.

Pölöskei Gáborné kiemelte, hogy az Apáczai ösztöndíjprogramban támogatott diákok nemcsak ösztöndíjat kapnak, hanem mentorokat is biztosítanak számukra.

Az ITM helyettes államtitkára hangsúlyozta: a szakképzésfejlesztésben a tartalom és módszertan megújításával, a humánerőforrás fejlesztésével, a tanulók támogatásával azt kívánják elérni, hogy a magyar szakképzés minőségi és minél vonzóbb legyen. Szólt arról is, hogy a magyar szakképzésben két éve már működik az általános szakképzési ösztöndíjprogram. Ennek új elemeként indult az Apáczai ösztöndíjprogram, amely nemcsak a jól tanuló hátrányos helyzetű diákok támogatására, hanem a tehetséggondozásban résztvevő oktatók munkájának elismerésére is lehetőséget ad.

A helyettes államtitkár kitért arra, hogy a szakképzésfejlesztésben elindított folyamatok folyamatosan beérnek, példaként említette, hogy épülnek és megújulnak a szakma elsajátításához megfelelő környezetet adó tanműhelyek. A megújult szakképzés biztosítani tudja a magyar gazdaság fejlődéséhez szükséges képzett, jó munkaerőt – tette hozzá.

Az EuroSkills 2023 bútorasztalos előválogató verseny indulásával kapcsolatban Pölöskei Gáborné rámutatott arra, hogy a szakmák nemzetközi megmérettetése nemcsak a versenyzők egyéni tudását, hanem a magyar szakképzés eredményét is mutatja, és hozzátette, hogy a fiatal magyar szakemberek jó eredményeket érnek el ezeken a versenyeken.

Bihall Tamás, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oktatási- és szakképzési ügyekért felelős alelnöke kiemelte: a szakképző helyek és a vállalatok együttműködése fontos a versenyképes, megfelelően képzett munkaerőhöz.

forrás: IKK

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Lehet-e egy városban túl sok fa?

Következő cikk

A fenntartható erdőgazdálkodás új értelmezése?Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések